Gezinsbond en nieuwe gezinnen

U kan uw regionale plusouderconsulent bereiken via ons contactformulier - KLIK HIER of vraag uw gratis PlusouderGids aan - KLIK HIER

Solidariteitsactie | 2 uur gratis videocoaching!
Plusouderconsulente en coach Anja Pairoux geeft in deze online coachingsessie inzichten in de interne keuken waar
nieuw samengestelde gezinnen bewust en onbewust mee te maken krijgen.
De sessie biedt een houvast voor plusouders die door een moeilijke periode gaan.

Video bekijken

Ledenkorting Gezinsbond

Meer PlusouderInfo | Het Plusouder Plusouder coaching traject | Download de Plusoudergids

Samenwerking gezinsbond - Pareto Group

Jaarlijks scheiden in België bijna 30.000 gehuwde koppels. Van alle wettelijke samenwoners sinds 2000 waren er in 2010 al bijna drie op tien uit elkaar. De meeste gescheiden koppels gaan na enige tijd een nieuwe relatie aan en vormen dan een nieuw samengesteld gezin.

De Gezinsbond pakt de materie proactief aan. Relatiebemiddeling kan in veel gevallen relatieproblemen oplossen, zodat het koppel met nieuwe moed verder kan bouwen aan de relatie. En als het toch misloopt, biedt scheidingsbemiddeling een verstandige uitweg uit de impasse. Voor nieuw samengestelde gezinnen brengt plusoudercoaching hulp wanneer het samenleven in het nieuwe gezin haar eigen problemen met zich meebrengt.

Om bemiddeling in de partnerrelatie voor koppels toegankelijker te maken, vond de Gezinsbond in de Pareto Group een partner die hierin ervaren is en maakte de toegankelijkheid hiervan onder andere makkelijker door een inhoudelijke samenwerking en een korting voor leden die hierop beroep willen doen - zie hieronder.

De Pareto Group is een professioneel samenwerkingsverband van familiale bemiddelaars en plusoudercoaches in Vlaanderen. Hier vindt u een PlusouderConsulent in uw buurt

Coaching nieuw samengestelde gezinnen

Vanaf het eerste verkennend gesprek tot en met het afronden van het Plusouder coaching traject wordt u begeleid door uw plusouderconsulent volgens onderstaand stappenplan. U krijgt een vaste prijs voor het hele traject. Deze prijs wordt bepaald na de inschatting van de complexiteit van uw situatie op het einde van het verkennend gesprek.

Korting leden Gezinsbond - Coaching nieuw samengesteld gezin: -€50 op de pakketten 'Basis' en 'Vervolg' en -€100,00 op de pakketprijs 'Plusouder coaching traject - Full option'.

Ouderschapsbemiddeling

U wil een bestaande ouderschapsovereenkomst aanpassen of een nieuwe ouderschapsovereenkomst opmaken na samenwonen?  U wordt vanaf het eerste verkennend gesprek tot en met de indiening van uw dossier bij de rechtbank, begeleid door uw scheidingsconsulent - bemiddelaar volgens ons vijfstappenplan. De homologatie van een ouderschapsovereenkomst door de rechtbank is optioneel. Wij adviseren dit wel daar de overeenkomst dan ook afdwingbaar wordt.

Korting leden Gezinsbond - Ouderschapsbemiddeling: -€50,00 op de pakketprijs 'Verstandig scheiden'.

Scheidingsbemiddeling

Vanaf het eerste verkennend gesprek tot en met de indiening van uw dossier bij de familierechtbank, wordt u begeleid door uw scheidingsconsulent - bemiddelaar volgens ons vijfstappenplan. Van toepassing zowel bij een echtscheiding als bij scheiding na samenwonen.

Uw ScheidingsConsulent begeleidt, informeert, adviseert en bemiddelt waar nodig.

Korting leden Gezinsbond - Scheidingsbemiddeling: -€100,00 op de pakketprijs 'Verstandig Scheiden'.

Relatiebemiddeling

Heel wat mensen starten een scheiding zonder dat ze vooraf samen ernstig met elkaar over hun relatie gepraat hebben. Wanneer praten over jullie relatie nog een optie is dan kan u het traject 'Relatie in Beeld' overwegen. 

Korting leden Gezinsbond - Relatiebemiddeling: -€60,00 op de pakketprijs 'Relatie in Beeld'

Online onderhoudsbijdrage simulator (kind)

Wat kost een kind? Hoe verdelen we de kosten? Betaalt één van ons een onderhoudsbijdrage (alimentatie)? Maken we gebruik van een kindrekening? Of combineren we een onderhoudsbijdrage met een kindrekening? Is er een fiscaal vriendelijke oplossing?

U maakt zelf online uw eigen objectieve simulatie met de onderhoudsgeld simulator. Het objectiveren van de inkomsten en kosten vermindert het risico op conflicten. De resultaten van de berekening kunnen in de ouderschapsregeling opgenomen worden.

Meer info – Onderhoudsbijdrage berekenen

Korting leden Gezinsbond - Pareto onderhoudsgeldbijdrage simulator: -€5,00 (voor particulieren)

Online opmaak van een overeenkomst

U wenst samen een scheidings- en/of ouderschapsovereenkomst op te stellen? U wenst professionele en persoonlijke begeleiding zonder dat een bemiddelaar mee aan tafel zit? Via onze template kan u een scheidings- en/of ouderschapsovereenkomst opstellen waarbij u telefonisch of per email begeleid wordt door een ervaren scheidingsconsulent. 

In welke situaties kan u een dossier opstellen?

  • bij echtscheiding (EOT) / scheiden na samenwonen
  • voor het opmaken van een ouderschapsovereenkomst na samenwonen
  • voor het aanpassen van een bestaande ouderschapsovereenkomst

De voorbereiding is gratis. U betaalt enkel wanneer u beslist gebruk te maken van onze diensten.

Meer info – Open GRATIS uw online voorbereidingsdossier

Korting leden Gezinsbond - Online opmaak overeenkomst: -€50,00 op een ScheidenOnline dossier

Verrekening van de korting

De korting wordt verrekend via de spaarkaart. M.a.w. uw lidnummer, uw naam en het kortingsbedrag wordt na de betaling van de dienstverlening doorgegeven aan de Gezinsbond. De Gezinsbond controleert de geldigheid van het lidnummer en stort de korting op uw spaarkaart.

Neem vrijblijvend contact


Het Plusouder coaching traject

Uw regionale PlusouderConsulent

  • biedt u en/of uw partner in het nieuw samengesteld gezin een persoonlijke begeleiding
  • helpt u met inzichten, naar elkaar te luisteren en samen te praten
  • biedt u een kader om er samen uit te komen
  • maakt de rol van plusouder bespreekbaar

Deze dienstverlening wordt aangeboden tegen een vaste prijs ifv de complexiteit en doorlooptijd. Maak een eerste vrijblijvende afspraak met een consulent.

Download Plusoudergids

PlusouderGids
 

Onze PlusouderGids helpt u om duidelijkheid te krijgen over uw persoonlijke situatie en de te volgen stappen.

Anja Pairoux

Anja Pairoux

Anja Pairoux, auteur van het boek 'je wist waar je aan begon', is de drijvende kracht achter de PlusouderConsulenten. Anja heeft een jarenlange ervaring als PlusouderConsulent en coach van de PlusouderConsulenten. Interesse in het aanbod van de PlusouderConsulenten? Contacteer Anja voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.